Make your own free website on Tripod.com
 
A

Kőrösi Csoma Sándor

Művelődési Kör 1999. évben az alábbi programokat rendezte

Főoldal

Magunkról

Programok

Társegyesületek

Tagok

Linkek

Chat

Vendégkönyv

December 14-én Arany János balladákat hallgathatunk, Kovásznay Enikô válogatásában. Elôadók: Kovásznay Enikô és Kevi Zsuzsa.

November 27.-én szombaton 17 órakkor Kasza József, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Szövetségének elnökével találkoztunk. 

December 7-én gyermekeinknek szerveztünk ünnepséget.

November 23-án az idei Nobeldíjasokat mutattuk be

November 9-én Lipcsey Emöke mutatta be "Sziklarajzok" címü kötetét.

Október 30 este szüreti bál volt Idei bálunkat a Smyckegĺrdens Samlingshus teremben rendeztük.

Október 23-án a huszadik század legfontosabb magyar megmozdulásának, az 1956-os magyar forradalom emlékének, adóztunk. Vendégeink voltak, Borbándy Gyula, irodalomtörténész, az Új Látóhatár szerkesztôje, a Szabad Európa Rádió volt munkatársa, és Pálffy Margit, színművésznô. 

Október 15-én. Drozsnyik István miskolci képzôművész nyitotta meg kiállitását a GALLERI COSMOPOLITANBAN, a Fabriksgatan 38(GĹRDA) cím alatt.

Október 2-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Vendégeink voltak Nóvé Béla és Tódor Albert. A TANÚK ÉS VÉRTANÚK- Kortárs krónika Pákozdtól Aradig -1848 /1849, a csíkszeredai Pro-Print Könyvkiadó különlegesen szép és eredeti emlék-kiadványát mutatták be. 

Október 3-án Borĺsban, Lénárd István és Gerôcs Margit kiállitásának megnyitója volt.

Szeptember 24-én a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház adta elô a Sólyompecsenye című pajzán darabot, amely Bocaccio Dekameronja alapján íródott.

Szeptember 12 "gyermekeink", a Tavaszi Szél léptek fel a Lisebergben egy nemzetközi táncfesztiválon. Nemzetközi ételkostoló is volt, magyar részrôl lángos.

Augusztus 22.-én A Szent István ünnepséget tartottunk. Vendégek: Marosvásárhelyrôl dr.Tófalvi Zoltán történész, író és Killyén Ilka színésznô voltak

Augusztus 21-én Tĺngagärdén SMOSZ-közgyűlés volt.

Augusztus 15-én 16 órakor egy kovásznai gyermekkórus lépett fel a Szt. Jakob templomban.

Május 28 Nincs mód nem menni ahová te küldtél - Vallomás az időről, szerelemről és a hitről. Kemecsi Ferenc előadóestje 

Május 11-én Nilsson Gyöngyvér és Kulich Károly tartott beszámolót a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Ifjúsági Világszövetség gyűléséről.

Május 4-én Kulich Károly tartott előadást az érzelmi intelligenciáról

Április 9 a dicsőszentmártoni műkedvelő színtársulat mutatta be Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékát. Helyszín: a Gamlestadeni kultúrház

Március 30 

- A göteborgi helyi rádió-tv ötlet megvitatása volt napirenden Varga Sándor beszámolója alapján. 

- Bruckner Zoltán Mexikó, azték és maya kultúrák nyomában címmel tartott egy nagyon szép diavetítéssel egybekötött előadást.

Március 15 Magyar-francia válogatott kézilabdamérkőzés 18 óra 15 perckor a Lisebergshallen sportcsarnokban

Március 14 A Rudebäck gimnázium dísztermében az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékeztünk. Ünnepi előadónk, a SMOSZ meghívottja, Katona Tamás, történész, a forradalom szakértője. Az előadás után göteborgi magyar gyerekcsapat tiszteleg az esemény emlékének. 

Február 23-án Jordáky Béla fog mesélt a Svédországi Magyar Vállalkozók találkozójáról majd az ünnepi meghívókat borítékoltuk.

Február 12-én, Egy részeg éjszaka zenés kabaré Felkai Eszter és Gálfi László elöadásában a Rudebäck gimnázium dísztermében.